Met Headlights heeft Eminem een videoboodschap afgeleverd waarmee hij het goed wil maken met zijn moeder.

In de nieuwe single die zondag op Moederdag verscheen, biedt de rapper zijn moeder zijn excuses aan voor onder meer de nare teksten die hij in het verleden over haar rapte.

"Ik haat je niet, je blijft mijn moeder", zo luidt de letterlijke boodschap van het emotionele relaas. Oldboy-regisseur Spike Lee regisseerde de video die het drama tussen Eminem en zijn moeder Deborah 'Debbie' Mathers laat zien vanuit het oogpunt van deze gebroken vrouw.

In het verleden was ze vaak doelwit van de boosheid van haar zoon, die in allerlei nummers duidelijk maakte dat zijn moeder waardeloos voor hem was. Ook weigerde hij in het verleden contact met haar te hebben, zoals in Headlights pijnlijk wordt verbeeld.

In de video laat Eminem nu zien dat hij begrijpt waarom zijn moeder wanhopig was en haar toevlucht zocht in drugs en alcohol. Hij rapt dat ze beide het slachtoffer waren van zijn vader. Hij besluit de video in de hoop dat zijn moeder zijn excuses aanvaardt.

Voor de video nam Eminem Spike Lee mee naar Detroit, waar hij zijn jeugd doorbracht. In het nummer werkt hij ook samen met zanger Nate Ruess, bekend van de indieband Fun.

Bekijk de video: