Leontine Borsato maakt zich zorgen over het optimisme dat haar man Marco toont en Sabia's vader ontkent haar mishandeld te hebben. Kortom: lees mee in PrivéStory en Weekend van deze week.

Marco Borsato voelt zich naar eigen zeggen prima. Lijf en stem zijn weer helemaal op orde en de zware periode die in januari met een TIA begon blijkt te zijn afgesloten. Zijn echtgenote Leontine lijkt minder gerust te zijn, schrijft het weekblad Privé. Het door Marco aan de dag gelegde optimisme zou haar zelfs zorgen baren.

"Loopt hij niet te hard van stapel, kan hij de druk van de concerten wel aan, werkt hij niet te hard en geeft hij wel op tijd aan als er iets aan de hand is?", vraag het blad zich af.

Marco Borsato begint binnenkort aan zijn concerttour door heel Nederland. Misschien is dat wel de beste remedie voor de zanger? "Zingen en op de bühne staan is voor mij het beste medicijn, het is mijn leven, al 24 jaar lang en ik zou niet zonder kunnen", zegt hij tegen het blad.

Toch zal Marco, ondanks zijn liefde voor zijn medicijn, meer tijd in zijn leven vrijmaken om te ontspannen. Zo ging hij tijdens zijn verblijf op Curaçao urenlang uit eten met zijn familie en luierde hij op het strand, om later uitgerust een concert op het eiland te geven.

Sabia's jeugd

Sabia Engizek en haar zussen kregen recentelijk bezoek van hun vader. Maar de deuren bleven dicht voor Mehmet Engizek. Volgens Story zou de vader zijn dochters vroeger hebben mishandeld en moest Sabia haar zussen meer dan één keer beschermen tijdens zijn woedeaanvallen.

Sabia, die met haar ruzie met Sylvie Meis al genoeg aan haar hoofd lijkt te hebben, legt aan het blad uit dat ze niet met haar vader kan praten. "Mijn jeugd is echt kapot gemaakt. Mijn vader heeft dingen gedaan die het daglicht niet kunnen verdragen."

Mehmet Engizek zou het beste met zijn dochters voorhebben, zo zegt hij zelf. En van mishandeling kan volgens hem geen sprake zijn: "Ik weet niet wat er aan de hand is. Er wordt gesproken over klappen, maar dat kan ik me niet herinneren. Ik geloof dat mijn dochters een goede kindertijd hebben gehad." 

Volgens de Turkse man zou het contact met zijn dochters van de ene op de andere dag verbroken zijn en wil hij niets liever dan het contact herstellen. Of wil Mehmet vooral dichtbij zijn dochter zijn, nu een mogelijk vertrek van haar vriend Rafael naar de Turkse competitie een serieuze optie blijkt?

Zon en regen voor Beau Schneider

In het leven van acteur Beau Schneider wisselen zonnige momenten elkaar af met regenbuien. Na een tijd van afwezigheid mag hij weer het personage Tim Loderus in Goede Tijden, Slechte Tijden vertolken en weer door het fictieve stadje Meerdijk slenteren. Beau nam even een pauze om enkele zware gebeurtenissen in zijn leven te verwerken en te ordenen.

Zo speelde hij samen met zijn vader Eric Schneider in het toneelstuk Levenslang Theater. Een ode aan zijn in 2012 overleden moeder Will van Kralingen, die getroffen werd door borstkanker. Ook verbrak hij de relatie met het fotomodel Anna Arendshorst.

"Ik was blij dat ik na afloop van de tournee even vrij was. Ik heb de afgelopen paar maanden gemerkt dat ik op was door alles wat er gebeurd is, en dat ik hoognodig een aantal zaken op rijtje moest zetten."

En dat schijnt gelukt te zijn. "Heerlijk om mijn collega's weer elke dag te zien en vooral: om hard met ze te lachen", zegt de 25-jarige acteur tegen Privé. Ook de breuk schijnt hij verwerkt te hebben: "Ik heb af en toe leuke dates."

Grote Liefde

Ook Ton van Royen is uit het dal geklommen, waarin hij na zijn scheiding met Heleen van Royen was beland. Tegen Story zegt Ton dat hij een jaar lang verdriet, teleurstelling en depressie in zijn leven toestond, maar hij heeft zich bij elkaar geraapt. Na twintig jaar huwelijk was de koek op. Terwijl Heleen haar nieuwe liefde in de 22 jaar jongere drummer Bart Meeldijk vond, kwam Ton in "een rollercoaster van emoties terecht". "Ik voelde me verschrikkelijk."

"Het voelt als falen. Waarom het tussen ons niet is gelukt, weet ik gewoon niet. Ik heb er nachten van wakker gelegen." Ton denkt niet binnen afzienbare tijd een nieuwe liefde te vinden. "In mijn leven is op dit moment geen plek voor een andere vrouw. Dat vind ik heel moeilijk. Heleen is mijn grote liefde."

Toch heeft de scheiding ook iets positiefs opgeleverd voor de programmamaker die vanaf 12 mei te zien is in het programma Het is wel je Kind.

"Door de breuk kwamen we ineens weer in het nieuws en werd ik door verscheidene producenten en ook SBS6 gebeld." En zo lijkt Ton weer vooruit te kijken en een vervolg te hebben gegeven aan zijn eigenhandige schop onder zijn kont. "'Nu is het genoeg', zei ik tegen mezelf. 'Er is een jaar voorbij. Nu ga je iets van je leven maken.'"