Jon Hamm snapt niet dat hij door veel mensen wordt gezien als een sekssymbool.

"Het is gek en compleet arbitrair", zegt de Mad Men-acteur, die meerdere keren op lijstjes met mooiste sterren stond, in het Amerikaanse tijdschrift People.

"Als je mij vijftig mensen aanwijst op internet die zeggen dat ze mij erg aantrekkelijk vinden, dan vind ik er zo vijftig die me er oud uit vinden zien of vinden dat ik op hun vader lijk", zegt Hamm, die in de serie Don Draper speelt. "Het is niet iets universeels. Als je daarin gelooft, dan ben je gek."

De 43-jarige acteur hoort liever dat mensen zijn werk waarderen. "Het is heel leuk als mensen tegen je zeggen dat ze het leuk vinden wat je doet." Toch vindt Hamm zijn succes niet vanzelfsprekend. "Een groot deel van wat ik heb bereikt in mijn carrière heeft te maken met geluk. Je moet nooit denken dat je het hebt verdiend."

Mad Men is volgend jaar voor het laatst te zien. Hamm heeft erg genoten van de serie. "Ik kan niets anders dan dankbaar zijn voor het werken aan Mad Men. Het heeft ervoor gezorgd dat ik een betere acteur ben geworden", legt hij uit. "En het heeft me ook andere levenslessen geleerd."