Het moederschap en haar relatie met Kanye West heeft Kim Kardashians kijk op racisme veranderd.

Eerder, zo geeft de realityster toe in een blogpost op Celebuzz, beschouwde ze het als andermans probleem. Nu wil ze actief bijdragen aan een betere wereld.

"Ik voel de verantwoordelijkheid als moeder, als publiek figuur en als mens te doen wat ik kan om ervoor te zorgen dat niet alleen mijn kind, maar alle kinderen niet hoeven op te groeien in een wereld waar ze worden beoordeeld op hun huidskleur, sekse of seksuele geaardheid", zo schrijft Kardashian in haar blog.

Een serie recente gebeurtenissen hebben bijgedragen aan Kardashians nieuwe ideeën. "Ik heb persoonlijk enkele ziekmakende incidenten ervaren waardoor ik meer bewust ben geworden."

Kardashian gaat niet in op haar ervaringen, maar eerder dit jaar is ze onder meer uitgemaakt voor 'niggerlover' en tijdens een avondje uit in Oostenrijk deed een vreemde man met een zwart geverfd gezicht in haar aanwezigheid alsof hij Kanye West was.

Passie

"Voordat ik North had stond ik niet vaak stil bij discriminatie of racisme", schrijft Kardashian verder. "Het is natuurlijk een onderwerp waar Kanye passie voor heeft, maar voor mij was het geloof ik makkelijker te geloven dat het mijn probleem niet was."

Het moederschap heeft alles anders gemaakt voor Kardashian: "Het is ongelooflijk hoe één klein persoon en de liefde die ik voor haar voel overal een nieuwe betekenis aan heeft gegeven."