Neil Patrick Harris staat naakt op de cover van de Amerikaanse Rolling Stone, die vrijdag verschijnt. De carrière van de acteur zit in de lift sinds hij publiekelijk uit de kast is gekomen.

"Sommige acteurs krijgen geen werk, omdat je niet in hun ziel kunt kijken", zegt de How I Met Your Mother-ster tegen Rolling Stone.

"Toen alle kaarten eenmaal op tafel lagen, kreeg ik meer kansen dan ooit", zegt de 40-jarige acteur, die in 2006 officieel verklaarde homoseksueel te zijn, kort nadat zijn relatie met acteur David Burtka gemeengoed werd.

Hoewel Harris dankzij zijn rol als de versierder Barney Stinson in How I Met Your Mother een trouwe schare fans onder heteromannen heeft, geniet hij nu van zijn transseksuele personage Hedwig in het Broadway-toneelstuk Hedwig And The Angry Inch.

"Ik had niet verwacht dat hij de vrouwelijkheid van deze rol kon neerzetten", zegt Burtka, die zelf af en toe in How I Met Your Mother te zien was als Scooter.

Harris: "Ik was me er altijd erg van bewust hoe ik mijzelf presenteerde. Nu ik geniet van mijn vrouwelijke spel weet ik dat dit stom was."

Harris en Burtka zijn ongeveer tien jaar samen en kregen in 2010 via een draagmoeder een tweeling.