Jacqueline Govaert wordt door haar kinderen met beide benen op de grond gehouden. "Je kunt nog zo'n grote show gedaan hebben, de dag erna is je kind toch gewoon boos op je omdat-ie een broek aan moet die jij hebt uitgezocht."

De zangeres herkent veel van zichzelf in haar twee kindjes Billy en Sis, zegt ze in Veronica Magazine. "Ik vind moeder zijn een van de grootste uitdagingen in mijn leven."

Na een mooie periode met Krezip besloot Govaert om wat tijd voor zichzelf te nemen.

"Ik voelde heel erg de behoefte om echt in mijn eentje te werken. Ik zie wel hoe het loopt, dacht ik. Als ik vastloop, roep ik de hulp van anderen in. Maar dat is dus niet gebeurd, het ging juist heel goed", vertelt ze daarover.

Andere artiest

Govaert vertelt dat ze tegenwoordig een hele andere artiest is dan in haar Krezip-tijd. "I Would Stay voelt écht als een ander leven. Maar het is tegelijkertijd een klassieker, en die mag je ook spelen, daar heb je recht op. Soms voelt het als een wedergeboorte."

Ze geniet weer heel erg van het optreden. "Het is zo fijn als je mensen kunt raken met je stem of je liedjes", aldus de zangeres.

"En ik heb helemaal geen plan B ofzo, daar denk ik weleens over na. Vroeger zei ik altijd: ik word wel apenverzorgster, lekker poep scheppen. Maar ik denk dat ik bij mezelf moet blijven, dat ik zo door moet gaan. Ik hoop dat mensen dat blijven waarderen."