Tal van sterren liepen maandag in hun mooiste, soms gewaagde outfit over de rode loper van het jaarlijkse Met Gala, dat door Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour wordt georganiseerd.

Zo schitterde Oscarwinnares Lupita Nyong'o in een semitransparant ensemble van groene veren, glinsterende stenen en een hoofdband, droeg Sarah Jessica Parker een zwart-witte baljurk en kwam Chrissy Teigen voorbij in een strakke grijze jurk met open rug en aan de zijkant duidelijk zichtbare borsten.

Ook Madonna was van plan haar borsten te tonen op de rode loper, maar haar kleren waren te bloot voor het Met Gala en werden volgens de zangeres afgekeurd door Wintour. Madonna besloot het feest daarom aan zich voorbij te laten gaan.

Via Instagram deelde Madonna een foto van de outfit die ze eigenlijk op het exclusieve feest in New York had willen dragen. Daarop is haar bovenlijf te zien, dat alleen in wat wit tape-achtig materiaal is gehuld. Over haar onbedekte borsten staat de tekst 'Gecensureerd' geschreven.

"Dit is wat ik wilde dragen op het Met Ball maar Anna zei 'Niet dit jaar!'", zo schijft de popster bij de foto. "Dus ik ga in plaats daarvan aan muziek werken."

Onderbroek

Het Met Gala is voor sommige sterren reden een riskante outfit uit de kast te trekken. Hoewel niemand met volledig blote borsten verscheen, kwam er menig diep decolleté en 'side-boob' voorbij over de rode loper. Verder was de split van Kim Kardashians jurk zo hoog, dat haar onderbroek per ongeluk tevoorschijn kwam, zo is te zien op een foto van E! News.

Taylor Swift moest op het laatste moment bijna een nieuwe outfit uitzoeken, nadat haar satijnen jurk werd aangevallen door haar kat. De zangeres twitterde over het schrikbarende moment, maar de schade bleek beperkt toen ze een paar uur later in haar geplande Oscar de la Renta-ontwerp op het feest verscheen.

Modecollectie

Het Met Gala wordt sinds 1971 georganiseerd in het New Yorkse Metropolitan Museum Of Art en heet officieel het Costume Institute Gala. Het is een benefietgala voor het Costume Institute, waar het museum zijn modecollectie bewaart, en tegelijkertijd een openingsfeestje voor de jaarlijkse modetentoonstelling.

In 2013 werd er naar verluidt 9 miljoen dollar opgehaald met het feest, waarvan de kaartjes dit jaar voor maar liefst 25.000 dollar werden verkocht.

Dit jaar werd voorafgaand aan het feest het Anna Wintour Costume Center geopend, het nieuwe onderkomen van het Costume Institute dat werd vernoemd naar de Vogue-hoofdredactrice die het Met Gala sinds 1995 organiseert.

Bekijk beelden van het gala: