De Britse acteur en komiek Stephen Fry heeft maandag op Twitter zijn steun uitgesproken over de Joodse boot op de Gay Pride. 

Fry zal niet bij de botenparade op 2 augustus aanwezig zijn. Maar hij juicht het initiatief Exodays, een nieuw driedaags evenement voor Joodse homoseksuelen waar de boot deel van uitmaakt, wel van harte toe.

"As one of each I wish I could be there!", verzekert Fry. Zijn bericht werd al honderden malen geretweet en gebookmarkt. Fry staat bekend als fervent activist voor homorechten.

Exodays vindt plaats van 1 tot en met 3 augustus in Amsterdam. Het is bovendien voor het eerst dat er een Joodse boot mee vaart tijdens de parade door de Amsterdamse grachten. Het initiatief wordt onder meer gesteund door burgemeester Onno Hoes van Maastricht en presentatrice Barbara Barend. Van Barend is zeker dat zij mee vaart.

De Amsterdam Gay Pride vindt dit jaar voor de negentiende keer plaats. De verantwoordelijkheid voor het evenement ligt dit jaar voor het eerst in handen van een nieuwe organisatie. De harde kern van vorige organisator ProGay, onder leiding van oud-directeur Irene Hemelaar, begon eind vorige jaar voor zichzelf na een verschil van mening met het bestuur over de te varen koers.