Peaches Geldof was niet alleen verslaafd aan heroïne, maar ook aan dieetpillen.

Dat zeggen vrienden van de begin april overleden presentatrice en socialite tegen Daily Mail. Geldof heeft volgens hen de afgelopen jaren diverse keren in afkickklinieken gezeten. Dat werd zorgvuldig geheim gehouden.

In de weken voor haar dood zou ze bij een kliniek in Maidstone methadon hebben opgehaald, een middel dat heroïneverslaafden gebruiken om af te kicken. Zij en haar man Tom Cohen zouden deels door de verslavingen financiële problemen hebben gehad.

"Het ging bij Peaches op en neer met haar verslaving", zegt Gerry Agar, die al langer bevriend is met de Geldofs. "Toen ze trouwde met Tom en kinderen kreeg, hoopten we allemaal dat het beter met haar zou gaan. Dat was ook zo – een tijdje", aldus Afar.

Extra energie

Volgens vrienden ging het een stuk slechter met Geldof toen ze dieetpillen ging mixen met harddrugs. "Ze at niets en nam dieetpillen", zegt een van haar vrienden.

"Naar verluidt geven die pillen extra energie, net als speed. Het werd zo erg dat ze de pillen nodig had om haar de energie te geven om 's ochtends op te staan, nadat ze de avond ervoor had doorgehaald met heroïne. Het was een ramp."