Bouwbedrijf STB Exclusive Projects uit Etten-Leur heeft beslag laten leggen op het huis van Yolanthe Sneijder-Cabau in Hilversum en het salaris van Wesley Sneijder bij de KNVB. 

Dat bevestigt Jeroen Nuijten, de directeur van het bedrijf.

Volgens Nuijten werd het bouwbedrijf ingeschakeld voor de renovatie van een huis op Ibiza, maar werd de klus geannuleerd zonder de gemaakte kosten te betalen.

"Ik heb eerder al aangekondigd naar de rechter te zullen stappen, maar er is geen enkele poging ondernomen om de zaak in der minne te schikken", aldus Nuijten.

Woensdag werd beslag gelegd op het huis van Sneijder-Cabau in Hilversum, waar haar moeder woont, en vrijdag op het salaris van Sneijder bij de KNVB. "De rechter heeft toestemming verleend om beslag te leggen, en dat doet hij natuurlijk niet zomaar."

Nuijten heeft niet meer de illusie dat hij er met het stel persoonlijk uit kan komen, hoewel hij dat naar eigen zeggen graag had gewild.

Gesprek

"Veel wordt opgelost met een goed gesprek. Ik heb ze pas nog een persoonlijke e-mail gestuurd waarin ik schreef: we hadden er samen al twintig keer uit kunnen komen. Maar volgens mij lag die mail al bij hun manager en advocaat voor ze 'm zelf konden lezen."

Verwijten van onder meer de advocaat van het stel dat de hele zaak Nuijten enkel te doen is om publiciteit te krijgen voor zijn bedrijf, wijst hij van de hand.

"Mijn bedrijf bestaat al twintig jaar en ik denk dat we het de komende twintig jaar ook wel afkunnen zonder Wesley en Yolanthe. Het gaat me vooral om het principe dat we geen erkenning hebben gekregen voor onze werkzaamheden."