Voor de buitenwacht leek presentator Ton van Royen goed met de scheiding van zijn inmiddels ex-vrouw en schrijfster Heleen van Royen om te gaan, maar dat was schone schijn.

"Wie ik in de toekomst ook tegenkom, m’n ex zal altijd mijn grootste liefde blijven", zegt hij in het AD. De presentator had altijd in zijn hoofd dat hij oud zou worden met zijn vroegere vrouw. 

"We hebben heel rationeel en in goede harmonie een punt achter ons huwelijk gezet. Maar toen de scheiding eenmaal een feit was, kwam de echte klap. Ik had het gevoel te hebben gefaald als vader", vertelt hij.

"Ik baalde er stevig van dat de relatie met de vrouw van mijn dromen toch een houdbaarheidsdatum bleek te hebben. Heleen en ik zeiden altijd tegen elkaar: ‘We eindigen samen in het bejaardentehuis’. Helaas, het heeft niet zo mogen zijn."

De presentator vindt het te privé om tegenover de krant uitgebreid in te gaan op de reden van de breuk. "We hadden een intens huwelijk met verwachtingen die de meeste partners hebben: goede vrienden zijn, samen leuke dingen doen en de seks moet oké zijn. We wilden best bij elkaar blijven, maar niet meer als man en vrouw", aldus Van Royen.

Na verloop van tijd ontstonden ruzies tussen de twee over hun misgeslopen huwelijk, waardoor er een tijd geen contact was. "Ik moest die gifbeker van de scheiding echt even in mijn eentje leegdrinken."

Voetsporen

Dat de schrijfster al vrij snel een relatie kreeg met de veel jongere Rigby-drummer Bart Meeldijk deert hem niet. Volgens Van Royen hadden hij en zijn ex-vrouw tijdens hun huwelijk een open relatie, waarin 'bepaalde' dingen konden. 

"Aan vrouwelijke aandacht geen gebrek, maar gevoelsmatig kan nog steeds niemand in Heleens voetsporen treden."

"Ik ga bij Heleen en Sam langs als Bart er niet is. Niet omdat dat te pijnlijk is. Maar gewoon, omdat het beter is zo."