Justin Bieber heeft zijn Koreaanse fans zijn excuses aangeboden. Zij stelden het niet op prijs toen de zanger vorige week in Japan bij een controversieel oorlogsmonument langsging en foto's van zijn bezoek op Instagram plaatste.

Toen er een stroom van kritiek volgde op de kiekjes verwijderde de 20-jarige zanger ze direct. Ook bood hij zijn excuses aan zijn Chinese fans aan, maar hij realiseerde zich niet dat de negentiende-eeuwse Yasukuni-schrijn ook pijnlijk is voor Koreanen.

Met het monument worden onder anderen veroordeelde oorlogsmisdadigers herdacht die betrokken waren bij misstanden tegen Chinese en Koreaanse burgers. Meerdere Koreaanse media kopten dat Bieber Korea was vergeten in zijn verontschuldiging.

"Ik heb ontdekt dat ik mijn fans in Korea pijn heb gedaan toen ik in Japan die schrijn bezocht", zo twitterde de Canadese popster donderdagavond. "Dat was nooit mijn bedoeling. Ik hou van Korea. Het spijt me."

Het is niet voor het eerst dat de 20-jarige Bieber verontwaardiging oproept bij zijn internationale fans. Zo kon niet iedereen in Nederland het waarderen toen hij na een bezoekje aan het Anne Frankhuis in het gastenboek schreef dat Frank, als ze in deze tijd geleefd had, waarschijnlijk een Belieber was geweest.