Samantha van der Plas-de Jong, beter bekend als Barbie, was naar eigen zeggen nog een bimbo geweest als ze haar dochtertje Angelina met man Michael van der Plas niet had gekregen.

"Angelina is mijn reddertje in nood geweest. Daarvoor was ik losbandig, maar nu ben ik geen bimbo meer. Dit wilde ik altijd al: huisje, boompje, beestje", zegt ze in het AD.

Barbie kent haar man Michael van der Plas al van vroeger en op televisie vond hij haar dan ook vreselijk. "Toen we elkaar spraken klikte het. Ik zie hem als mijn eerste relatie. Hij ziet wie ik echt ben, mijn onzekere en verlegen kant. Hij kan mij aan, laat niet over zich heen lopen."

"Met hem stopte het stappen en doorhalen, hij wilde relaxen en praten over onszelf, dat vond ik eerst wel eng. Op 1 april 2012 zijn we getrouwd, ruim vier maanden later kwam Angelina. Eigenlijk had ik mijn hart afgesloten na twee ongelukkige jeugdliefdes. Ik had hun namen laten tatoeëren, daar heb ik nu bloemen overheen laten zetten.”

Beroemd

Dat ze beroemd wilde worden, wist Barbie al op jonge leeftijd. "Ik werd benaderd voor Oh Oh Cherso toen ik aan het stappen was. Ik kan geen boodschappen doen zonder dat ik word aangesproken door mensen."

"Sommigen zeggen dat ik Den Haag te schande maak. Ze moeten mij in mijn waarde laten, ik beoordeel anderen toch ook niet?"

Dat ze weleens iets aan haar uiterlijk laat doen, vindt Barbie vrij normaal. Meningen van anderen deren haar weinig. "Ik weet wie mijn echte vrienden zijn en daar houd ik me aan vast. Soms zeggen ze dat alles nep is, van mijn wimpers tot mijn borsten. Nou, mijn karakter is wel echt. En wie laat nou niks doen aan zijn uiterlijk?’’