Zac Efron is erg veranderd nu hij sinds kort met een therapeut praat over onder meer zijn problemen met verslavingen.

"Het heeft mijn leven veranderd. Ik voel me nu veel meer op mijn gemak en dingen gaan ook een stuk gemakkelijker", aldus de acteur tegen The Hollywood Reporter.

De 26-jarige Efron, die begin vorig jaar afkickte, denkt dat zijn verslavingen aan alcohol en drugs kwamen doordat hij op jonge leeftijd doorbrak als acteur. "Het heeft nooit een specifieke aanleiding. Maar als je twintig bent, vrijgezel bent en in Hollywood woont, krijg je met van alles te maken."

Ook het stempel van rolmodel vond Efron erg lastig. "Als je op jonge leeftijd doorbreekt dan accepteer je alle goede kanten, maar je moet alles accepteren."

Rolmodel

"Naast het mooie heb je ook een grote verantwoordelijkheid. En je wordt gezien als rolmodel", legt hij uit. "Ik ben menselijk en ik heb veel fouten gemaakt, maar daar heb ik heel veel van geleerd."

Hoewel de acteur worstelde met de keerzijde van zijn succes, is hij wel blij met zijn leven. "Ik zou niets anders hebben gedaan. Ik moest leren wat ik heb geleerd. Het was zacht uitgedrukt een hele interessante reis voor mij."