Patty Brard vindt het maar moeilijk om de paranormale gave van Samantha de Jong, ook wel bekend als Barbie, serieus te nemen.

"Hoewel ik echt niets tegen de onzekere, bijna schuchtere Barbie heb, integendeel zelfs, zet ik bij deze serie mijn vraagtekens", aldus Brard over de nieuwe realityserie Samantha en Michael, doe effe paranormaal.

"In elk promotioneel interview barst zij in tranen uit als ze het over haar overleden neef heeft, met wie ze nog steeds contact heeft via flikkerende lichten of laptops die aanspringen op onverwachte momenten", schrijft Brard in haar column voor Weekend.

"Nu ben ik de allereerste die gelooft dat er meer is tussen hemel en aarde en ben zelfs op cursus geweest om mijn zesde zintuig te ontwikkelen", vervolgt Brard.

Maar Samantha de Jong gaat net een stapje te ver, vindt Brard.

"Maar lieve Barbie, als jij de hand van Humberto Tan pakt en binnen dertig seconden roept: 'Er is iets met je mond', waarop Humberto antwoordt: 'Ja, ik moet nog een kroon laten plaatsen', lig ik er even af", aldus Brard die zegt de amusementswaarde te begrijpen.

"Maar het is jammer dat dit weer een stap in de richting van het paranormale is."