Ellen Page ziet als voordeel van haar coming-out in februari als lesbienne dat geen jurken meer hoeft te dragen. 

De actrice vond het heerlijk dat ze tijdens een evenement een pak aankon. "Ik voelde me gelukkig en zelfverzekerd en dat maakte echt het verschil", zegt Page in het Canadese modeblad Flare.

De 27-jarige actrice vond het heel erg moeilijk om uit de kast te komen. "Ik was heel erg nerveus en ik was vreselijk emotioneel", blikt de Canadese terug.

Hoewel Page al op 19-jarige leeftijd aan haar ouders vertelde op vrouwen te vallen, was het erg moeilijk om dat ook openbaar te maken. "Je denkt dat je er geen problemen meer mee hebt en je niet meer schaamt, maar dat doe je nog wel. Je bent je daar alleen niet zo bewust van."

De actrice besloot uit de kast te komen omdat ze zichzelf wil zijn. "Ik wil in het openbaar van iemand houden en op straat de hand van mijn vriendin vast kunnen houden", zegt Page, die nu geen relatie heeft.

De actrice, die te zien was in films als Juno en Inception, vindt het belangrijk om over homoseksualiteit te blijven praten. "Je hoort dingen als: mensen moeten weten hoe jij je leven leidt omdat je op het witte doek een illusie schetst", legt ze uit. "Maar ik zie geen actrices die hun heteroseksualiteit proberen te verbergen. Dat is oneerlijk."