Douwe Bob Posthuma ziet zichzelf in de toekomst graag vader worden. "Ik voel heel diep een drang om mijn bloedlijn voort te zetten."

Dat vertelt de zanger aan Viva.

De 21-jarige Posthuma hoeft voorlopig nog geen vader te worden, maar denkt dat hij met een jaar of vijf er wel klaar voor is. "Op m'n 28e zie ik mezelf wel als getrouwde man met kinderen."

De ouders van de zanger gingen uit elkaar toen hij nog jong was, maar ondanks die ervaring met het huwelijk wil Posthuma zelf wel trouwen.

"Om me heen hoor ik altijd dat het huwelijk niets voorstelt, dat het weer één of andere tool van de overheid is om aan je te verdienen. Dank denk ik: bla bla bla. Het is toch mooi als je tegen iemand kunt zeggen: "Ja, ik wil".

Uit elkaar

Posthuma vertelt in het interview dat hij voorlopig niet in het huwelijksbootje zal stappen: een dag voor het gesprek met het blad zijn de zanger en zijn vriendin uit elkaar gegaan.

"Toevallig hebben we gisteren na vier jaar een punt achter onze relatie gezet. Samen, het initiatief lag niet bij één van de twee. We hebben samen nog een sigaretje gerookt en daarna heb ik mijn spullen gepakt. Thuis heb ik gehuild en thee gedronken. Ik ben geen emotiedrinker. O ja, en ik heb veel chocola gegeten. Jemig, ik lijk wel een vrouw."