Yolanthe Sneijder-Cabau ligt er niet wakker van dat ze voetbalvrouw wordt genoemd.

"Ik ben uiteindelijk ook met een voetballer getrouwd", zegt de actrice en presentatrice. "Dus prima als je me zo wil noemen."

Sneijder-Cabau vindt wel dat het stempel voetbalvrouw dames tekort doet.

"Sommige van die vrouwen hebben vier kinderen, zijn steengoede moeders en huisvrouwen. Die kan je niet vergelijken met iemand die van 09.00 uur tot 17.00 uur een kantoorbaan heeft. Die kan je niet met iemand als ik vergelijken. Ik doe allerlei verschillende projecten. We zijn allemaal andere mensen, hebben een ander leven, maar omdat we met een voetballer getrouwd zijn, krijgen we die naam."

Bekijk het interview met Yolanthe:

'Raar'

De term voetbalvrouw is volgens Sneijder-Cabau dan ook een beetje raar. "Je hebt het ook niet over een bakkersvrouw of een doktersvrouw. Dan zou je Wesley een actricesman moeten noemen", grapt de 29-jarige. "Dat zou je ook niet zo snel zeggen."

Het imago dat aan een voetbalvrouw wordt gekoppeld, klopt eveneens niet volgens Sneijder-Cabau. "Het is niet zo dat ik thuis in een mooi jurkje op de bank zit te wachten tot m'n man thuiskomt. Of dat ik even met zijn creditcard ga winkelen. Ik heb gewoon een normaal leven. Ik moet ook hard werken. Ook ik heb m'n mindere dagen."

Met haar SBS-docusoap Yolanthe wil Sneijder-Cabau laten zien dat haar leven anders is dan veel mensen denken. "Mensen zien mij in glamourblaadjes en op televisie. In een mooi jurkje, altijd in de make-up, maar dat is natuurlijk niet mijn leven. Zo word ik niet wakker."

Ook hoopt Sneijder-Cabau jonge meisjes die naar haar opkijken een realistisch beeld mee te geven. "Ze schrijven me vaak: ik wil zijn zoals jij, jij bent perfect. Helaas, dat ben ik niet, niemand is dat."

'Niet aanwaaien'

Sneijder-Cabau wil de meiden optimisme meegeven.

"Dingen komen mij niet aanwaaien. Ik ben aan het werk, ben ambitieus en wil iets maken van mijn sieraden. Dat is een lange weg met ups en downs, maar ik blijf doorgaan. Dat is mijn instelling, ik ben heel optimistisch. Dat wil ik meegeven aan die meisjes die naar mij opkijken. Het is niet allemaal zo makkelijk als het lijkt."