Paul Simon en zijn vrouw Edie Brickell voelen zich niet bedreigd door elkaar.

Dat zeiden de twee maandag in de rechtszaal, waar ze elkaars hand vasthielden. Simon en Brickell waren gearresteerd wegens huiselijk geweld.

De 72-jarige Simon vertelde een rechter dat hij zaterdagavond een zeldzame ruzie had met zijn vrouw in hun huis in New Canaan, in de Amerikaanse staat Connecticut.

Vanuit de woning werd het alarmnummer gebeld, waarna agenten poolshoogte kwamen nemen. Een van de twee verliet vervolgens op verzoek van de politie het huis.

"Er was agressie vanuit beiden", zei politiechef Leon Krolikowski maandag tijdens een persconferentie. "Ze zijn allebei slachtoffer. Ze hebben kinderen, die betrokken zijn in deze zaak, en daar proberen we voorzichtig mee om te gaan."

Bekijk beelden vanuit de rechtszaal:

Klein incident

Volgens advocaat Allan Cramer, die het echtpaar bijstaat, was er slechts sprake van een klein incident. "Ze zijn hier samen, ze kunnen prima met elkaar door één deur. Deze mensen hebben een prachtig leven samen en hebben nog nooit dit soort problemen gehad."

De rechter zag geen reden een contactverbod in te stellen. "We gaan vandaag samen naar huis", sprak Simon, wiens vrouw net als hij zingt. "We gaan naar onze zoon kijken, die honkbalt."

Simon en de 47-jarige Brickell, die in 1992 trouwden en drie kinderen hebben, moeten op 16 mei nogmaals voor de rechter verschijnen.