George Clooney en zijn vriendin Amal Alamuddin zijn officieel verloofd. Dat werd maandag bevestigd door een verklaring die de werkgever van Alamuddin, een Londens advocatenkantoor, naar buiten bracht.

Het advocatenkantoor Doughty Street Chambers feliciteert het stel met de verloving, meldt Reuters.

De acteur heeft tot nu toe zelf nog niet gereageerd op berichten over de verloving. Mensenrechtenadvocate Alamuddin werd deze week gespot met een verlovingsring.

De 52-jarige Clooney is één keer eerder getrouwd geweest. Hij is in 1993 gescheiden van Talia Balsam na een huwelijk van vier jaar. Hij zou sinds oktober daten met de 36-jarige Alamuddin.

Vader

Alamuddin kan op de goedkeuring van de familie van Clooney rekenen. Nick Clooney, de vader van de 52-jarige Hollywoodster, vertelt aan E! News erg blij te zijn met zijn aanstaande schoondochter.

"We vinden Amal leuk en zijn verheugd voor onze familie en dolgelukkig voor hen", zegt de 80-jarige Nick, die zelf al bijna 55 jaar getrouwd is met Nina Bruce, de moeder van George Clooney. "Ze zijn beide geweldige mensen en ik hoop dat ze een fantastisch leven voor zich hebben."

Verenigde Naties

De acteur stopt met zijn werk voor de Verenigde Naties (VN). Na zes jaar wordt de functie van Boodschapper van de Vrede de acteur wat te druk, zo maakt de VN maandag bekend.

"Door te stoppen met zijn rol bij de VN heeft hij de onafhankelijkheid om andere persoonlijke projecten voort te zetten", zei VN-woordvoerder Stephane Dujarric volgens Reuters, verwijzende naar het project Satellite Sentinel waarvan Clooney in 2010 medeoprichter was en dat mensenrechtenschendingen in Soedan onderzoekt.

Dujarric zei dat secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon hoopt in de toekomst met Clooney te kunnen samenwerken. Dujarric feliciteerde Clooney ook met zijn verloving.

De Hollywood-ster is als Boodschapper van de Vrede naar de Democratische Republiek Congo en naar Zuid-Soedan gereisd. Andere beroemdheden in die functie zijn onder anderen Edward Norton en Charlize Theron.