Danser en choreograaf Dan Karaty kwam over zijn verlegenheid heen door dans. "Op school stond ik altijd bekend als een vrij verlegen sportmannetje."

Dat zegt Karaty, die in tv-shows als So You Think You Can Dance en Everybody Dance Now jureert, in 100% NL Magazine.

De 37-jarige Amerikaan, die deels in Nederland woont, ging zich op school meer verdiepen in hiphop en dans en kleedde zich als rappers.

"Met die bepaalde kleding maakte ik aan de buitenwereld duidelijk waar mijn ware passie lag", legt Karaty uit. "Die verlegenheid was trouwens meteen weg toen ik voor het eerst als danser op het podium stond."

De danser mist tegenwoordig dezelfde bezieling bij artiesten als de sterren waar hij in de jaren tachtig mee opgroeide. "Ik zelf zou vroeger nooit naar de muziek van nu hebben geluisterd - enkele uitzonderingen daargelaten natuurlijk."

Gebrek

"We hebben momenteel een gebrek aan echte muzikale iconen en dat komt door de relatief eenvoudige methode om tegenwoordig beroemd te worden."

Karaty denkt daarnaast wel dat mensen met te veel verschillende artiesten worden geconfronteerd. "Er wordt te veel muziek uitgebracht. Alleen de allerbeste en ware muzikanten zullen overleven."

De danser blijft door zijn talentenjachten op de hoogte van de hitlijsten. "Wat dat betreft houdt muziek me jong. Hoewel ik natuurlijk meer heb met dans dan muziek, maar dat is de story of my life."