Rapper Snoop Dogg is woedend op de eigenaar van basketbalteam de Los Angeles Clippers. In een filmpje scheldt hij Donald Sterling verrot vanwege een aantal racistische opmerkingen.

De vriendin van Sterling zette een foto op Instagram waarop ze met de legendarische oud-basketballer Magic Johnson poseert. Dat kon Sterling niet waarderen.

"Het zit me enorm dwars dat jij zo aan iedereen wil laten zien dat je met zwarten omgaat. Is dat echt nodig?", zei hij onder meer. Even later benadrukte de zakenman dat de vrouw geen donkere mensen mee mag nemen naar wedstrijden van de Clippers.

TMZ wist een geluidsopname van het gesprek te bemachtigen en publiceerde deze. Heel Amerika valt nu over Sterling heen en dat geldt ook voor Snoop Dogg. In niet mis te verstaande bewoordingen laat de 42-jarige artiest op Instagram weten wat hij van de clubeigenaar vindt.

Snoop noemt hem bijvoorbeeld een 'redneck' en een 'racistisch stuk stront'. De moeder van Sterling moet het eveneens ontgelden.

Stoppen

Ook rapper Lil Wayne heeft een boodschap voor Sterling. "Fuck you. That simple. That easy", zegt de artiest in een videoboodschap. Daarbij vindt de rapper ook dat spelers van het basketbalteam uit protest ontslag moeten nemen. 

"Als ik een fan was, zou ik dat niet nu niet meer zijn. En als ik een speler was, zou je me niet meer zien spelen in dat uniform. Een excuus zou niet voldoende zijn en een bespreking met het hele team ook niet", aldus Lil Wayne.