Waar is het A-team van Max en Lex, Sylvie slijpt messen, Amanda Krabbé kan miljoenen krijgen en Wendy niet blij met Ushi. Kortom: lees mee in Party, Privé, Story en Weekend van deze week.

In de aanloop naar Koningsdag moppert Party op de Oranjes. Want waarom mogen de drie prinsesjes niet meedoen? Amalia, Ariane en Alexia moeten thuisblijven van paps en mams. "De Oranjes blijven krampachtig vasthouden aan hun privacy", schrijft het blad.

In het buitenland hebben ze het beter begrepen. Neem nu prins George van William en Kate. De Britse baby is mee op staatsbezoek en steelt de harten van het publiek. Het Belgische prinsesje Elisabeth opende op haar zevende een ziekenhuis, de Deense koninklijke kinderen renden recent een wedstrijd voor het goede doel. Dus waarom mag het Nederlandse A-team niet gezellig mee wc-potten gooien en koekhappen?

Fijntjes wijst het blad er op dat De Oranjes zich wel graag beroepen op de lusten, maar minder op de lasten. Alexander krijgt ruim 8 ton belastingvrij salaris, Máxima bijna 325 duizend. Ook de afgetreden Beatrix vangt nog ruim 4,5 ton, plus onkosten van 9 ton. Voor dat geld mag de Koninklijke familie zich best een beetje meer inzetten richting de buitenwereld.

Een uurtje met het gezin poseren voor een horde fotografen vindt Story dan ook niet genoeg.

Zomerse vechtscheiding

"Het wordt een hete zomer", smult Party. Volgens het blad zal binnenkort de vechtscheiding tussen Rafael en Sylvie in alle hevigheid losbarsten. De inzet: zoontje Damian. Rafael verhuist naar Nederland, Sylvie wil in Hamburg blijven. Maar bij wie blijft het kind?

Party weet te melden dat de ex-echtgenoten een convenant hebben opgesteld met afspraken over hun zoon, maar dat dit nooit is ondertekend. Weliswaar is een mondelinge overeenkomst ook geldig, maar het kan toch "een bom zijn" onder de scheiding. Want Sylvie heeft haar advocaat verteld dat ze Rafael niet naar Nederland zal volgen.

"Het lijkt de ultieme wraak die Sylvie wil nemen op Rafael en Sabia, nadat zij haar meerdere keren publiekelijk hebben vernederd." Volgens het blad worden de messen geslepen, want Rafael zal niet van plan zijn deze hoge prijs te betalen. "Ze (Sylvie) lijkt hem midden in het vaderhart te gaan treffen", geniet het blad alvast van de binnenkort losbarstende vechtscheiding.

Miljoenen voor Amanda

Weekend heeft berekend hoe veel alimentatie Amanda van Martijn Krabbé kan eisen. Als ze de volledige twaalf jaar geld krijgt, heeft ze na die periode ruim 4 miljoen gecasht van haar ex. En Amanda staat hiermee volledig in haar recht.

Het blad heeft berekend dat volgens de wet de partner recht heeft op 60 procent van het netto gezinsinkomen. Naar schatting verdient Martijn 1,2 miljoen salaris, plus de schnabbels. Amanda zou hiermee wel 30.000 euro per maand kunnen eisen. Dat Martijn hierdoor minder overhoudt dan zijn ex, maakt voor de wet niks uit.

Boven op de alimentatie zou Martijn nog alimentatie voor de vier kinderen moeten betalen. Hier wordt door de wet aangehouden wat een kind gemiddeld kost aan onderhoud, niet wat papa of mama verdient. Voor het viertal komt het bedrag uit op zo'n 1.700 euro per maand. Weekend kiest partij voor de presentator: "Het is immers Amanda die hem heeft verlaten. En dan heeft zij ook nog het recht hem kaal te plukken. Martijn heeft dan ook een advocaat ingeschakeld."

Ushi verliest centen

Alles lijkt Wendy van Dijk mee te zitten. Ze is populair, heeft een fijne vent, twee gezonde kinderen, verdient bakken met geld. Afgezien van het afgeblazen huwelijk met Xander de Buisonjé, lacht de toekomst haar weer toe. Maar dan wel met een paar ton minder op haar spaarrekening.

Wendy gaat deze zomer trouwen en op geld zal vast niet worden beknibbeld. Manlief Erland is directeur en verdient goed. Bij Wendy zelf stroomt het geld met bakken binnen. Ze hoeft dus niet haar 'jawoord' te geven op de gratis maandagochtend in een simpele trouwjurk. Toch weet Weekend te melden dat het vermogen van Wendy vorig jaar een flinke knauw heeft gekregen.

In de totaal geflopte film Ushi must Marry heeft Wendy veel geld gestoken. De film kostte circa 5 miljoen om te maken, maar bracht slechts 1,3 miljoen op.

Diverse partijen investeerden geld, waaronder Endemol en RTL. Maar ook Wendy's eigen BV stak er volgens het blad "enkele tonnen" in. Het blad heeft berekend dat ze ruim drie ton heeft verloren, al laat het management van de presentatrice iets anders horen aan NU.nl. Hoe dan ook zal de succesvolle presentatrice haar geld inmiddels wel weer hebben terugverdiend met andere klussen.