Yolanthe Sneijder-Cabau is de komende tijd te zien in een realityshow over haar leven. Hoewel ze het erg druk heeft met allerlei projecten, laat de serie ook een persoonlijke kant van de vrouw van Wesley Sneijder zien.

Zo bezoekt ze met haar familie het huis van haar overleden vader, vertelt ze in RTL Late Night.

Sneijder-Cabau hield eerdere verzoeken tot realityprogramma's af om haar privéleven af te schermen. Tot het moment kwam om er toch aan mee te werken.

"Ik kwam eens bij een tankstation en zag mezelf op zeven covers, en al die verhalen waren niet waar. Zwanger, uit elkaar, aan de drugs. Toen dacht ik: ze schrijven toch wel, het is een goed moment ervoor nu en het is een mooi document voor later."

Het verhaal van haar familie vertellen in de realityshow viel Sneijder-Cabau zwaar. Toen ze vijf was, verhuisde haar moeder met alle acht haar kinderen van Ibiza naar Nederland.

Bevrijding

"Met het overlijden van mijn vader kwam er veel terug van vroeger. Het is meer dan alleen het huis wat hij heeft achtergelaten. Ik herinner me vooral angst en vervelende dingen."

De eerste keer terug naar het huis op Ibiza was moeilijk, maar nu is de familie al een stuk verder. "In het programma gaan we terug en vertelt mijn moeder me over vroeger, dat ze verdrietig was en mijn zusjes huilden. Het was heel heftig maar ook bevrijdend om ook de goede tijden terug te halen."