Katy Perry zou "erg gelukkig" zijn als vrijgezel. 

Dat zegt een vriend van de zangeres tegen People.

Haar groene haar zou daar een voorbeeld van zijn. "Ze gaat doen wat ze zelf wil, heeft ze besloten. En het maakt haar geen bal meer uit wat mensen daar van vinden", aldus de vriend.​

Perry zette onlangs een punt achter haar relatie met John Mayer. Daarvoor had ze een relatie met comedian Russell Brand. Na die twee relaties wil ze het voorlopig heel rustig aan doen. Volgens de bron zal de 29-jarige zangeres zich daarom niet zo snel in een nieuw liefdesavontuur storten.

Wereldtournee

"Ze is gelukkig als vrijgezel. Waarom zou ze ook weer snel aan een relatie beginnen? Ze heeft een fantastische carrière en heel veel vrienden. Een nieuwe liefde zou dat alleen maar gecompliceerd maken voor haar."

Bovendien heeft Perry nu ook wat anders aan haar hoofd. Ze bereidt zich voor op haar wereldtournee. Die begint volgende maand."

"Ze zit nu in een fase van haar leven dat ze kan doen wat ze wil. Vandaag is het groen haar. Morgen misschien wel paars. Er is niemand die haar tegenhoudt", laat de vriend weten. Die vertelt ook nog dat Perry weinig zin lijkt te hebben in contact met de zanger, en ook zijn berichtjes niet beantwoordt.