De nieuwe vriend van Amanda Krabbé, Harrie Kolen, wil weekblad Weekend voor de rechter slepen. Hij is boos omdat het roddelblad intieme foto's van het kersverse stel heeft geplaatst.

Dat laat hij woensdag weten aan RTL Boulevard. In een verklaring van zijn management keurt hij het af dat hij en Krabbé zijn gefotografeerd in de privésfeer en bereidt juridische stappen voor.

Onlangs werd bekend dat Krabbé gaat scheiden van haar man Martijn. Weekend kwam met de onthulling dat ze een oogje heeft op de miljonair Harrie Kolen.

Op foto's zijn ze hevig zoenend te zien. In de verklaring laat Kolen weten dat de aandacht in de media niet bevorderlijk is voor het verwerken van de scheiding. "De beëindiging van een relatie hoeft niet in de weg te staan van nieuw geluk."

"Harrie en Amanda hebben elkaar recent ontmoet en thans is sprake van een prille affectieve relatie. Harrie en Amanda hadden liever zelf het moment en de wijze van openbaarmaking gekozen, ook ten behoeve van Martijn en de kinderen, maar dat is hen gezien de aandacht die de media hiervoor heeft kennelijk niet gegeven", aldus Kolen.