Marit van Bohemen heeft niet zo'n moeite met ouder worden, maar merkt dat het er voor haar werk wel toe doet. "Ik word in mijn vak steeds geconfronteerd met het begrip 'houdbaarheid'."

Dat zegt de presentatrice in een interview met Vriendin.

"Het houdt me bezig en ik verheug me niet bijster op de algehele verrimpeling. Steeds meer besef ik dat ik niet voor altijd kan varen op dat wat ik voor lief nam", aldus Van Bohemen.

De 42-jarige presentatrice laat zich om die reden eens in het half jaar injecteren met botox. "Omdat ik een irritante fronsrimpel heb. Mensen zijn altijd gechoqueerd als ik eerlijk vertel dat ik 'aan de botox' ben. Ze verwachten het niet van mij. Maar ik vind het leven fijner zonder rimpels."

Openheid

"Of dat ook zo zou zijn geweest als ik niet op tv kwam? Tja, dat weet ik niet. Ik werk al zeventien jaar voor tv en ik kan mezelf niet meer loskoppelen van het vak", voegt ze daar aan toe.

Van Bohemen is overal het liefst heel open over, zo ook over haar twee miskramen en de postnatale depressie waar ze mee kampte na de geboorte van haar dochter. "Ik wil met die openheid andere vrouwen, die hetzelfde hebben meegemaakt, een hart onder de riem steken."