De zaak rond Chris Browns vermeende mishandeling wordt volgende week gewoon behandeld. 

De advocaat van de r&b-zanger, die vorig jaar met zijn bodyguard klappen zou hebben uitgedeeld aan een man, verzocht maandag de rechtszaak in Washington van tafel te vegen. Dat was tevergeefs.

Volgens Browns verdediging heeft de openbaar aanklager in aanloop naar het proces fouten gemaakt. De rechter ging daar maandag tijdens een hoorzitting echter niet in mee en liet de inhoudelijke behandeling van de zaak staan op volgende week donderdag.

Brown was zelf niet aanwezig bij de hoorzitting. De 24-jarige zanger zat al achter de tralies in Los Angeles en was door het omslachtige gevangenentransport niet op tijd in Washington.

Daar zou hij in oktober een man hebben mishandeld. Brown zat toen nog in zijn proeftijd die hij in Californië kreeg opgelegd wegens de mishandeling van Rihanna.

Door in Washington op de vuist te gaan, overtrad Brown de voorwaarden van die proeftijd. Daarop werd besloten hem naar een afkickkliniek in Los Angeles te sturen, maar omdat hij zich daar misdroeg werd hij in de cel gezet.