Peaches Geldof is maandag op 25-jarige leeftijd overleden. Het model is dood gevonden in haar woning in Wrotham, Kent.

Dat meldt BBC"Op dit moment wordt haar overlijden benoemd als onverklaarbaar en plotseling", aldus een verklaring van de plaatselijke politie. De politie gaat er echter niet vanuit dat Peaches door een misdrijf om het leven is gekomen.

Het model werd door agenten gevonden in haar woning, nadat zij gebeld waren door iemand die zich zorgen maakte over de gezondheid van de twintiger.

"We hebben meer dan pijn. Ze was de wildste, grappigste, slimste en gekste van iedereen. Hoe is het mogelijk dat we haar nooit meer zullen zien? Hoe is dat te verdragen?", aldus vader Bob Geldof in een reactie.

Ook Peaches' echtgenoot heeft gereageerd op haar dood. "Mijn geliefde vrouw Peaches werd aanbeden door mij en haar twee zoons Astala en Phaedra. Ik zal ze opvoeden met hun moeder in hun hart", laat zanger Tomas Cohen weten. "We zullen haar voor eeuwig liefhebben."

Moeder

De dochter van zanger Geldof en Paula Yates plaatste zondag nog een foto op Instagram waarop ze te zien is samen met haar moeder. Yates overleed in september 2000 aan een drugsoverdosis. Geldof trouwde in september 2012 met Thomas Cohen, met wie ze samen twee kinderen kreeg: zoons Astala en Phaedra.

Peaches Honeyblossom Geldof begon op 15-jarige leeftijd met het schrijven van een column voor het tijdschrift Elle, en schreef later ook voor The Daily Telegraph en The GuardianOok werkte ze als model en presentatrice. Op haar zestiende maakte ze een documentaire over zichzelf en haar generatie, getiteld Peaches Geldof: Teenage Mind.

Uitgesproken

Ze stond bekend om haar uitgesproken mening over de meest uiteenlopende onderwerpen en beklaagde zich in interviews over haar leeftijdsgenoten, omdat die in haar ogen slecht geïnformeerd waren over wat er in de wereld gebeurt.

''Tieners rebelleren vandaag de dag alleen nog maar door drugs te gebruiken, te drinken en te feesten, maar ze veranderen niets. Ze drukken niet hun stempel op de maatschappij en ik denk dat dat verkeerd is'', zei ze als 16-jarige tegen The Daily Telegraph.

Collega's

Collega's en vrienden van Geldof hebben maandagavond geschokt gereageerd op haar overlijden. Zo plaatste Christina Curry een foto van hen samen op Instagram als eerbetoon.

"Je was de vriendin die ik toen nodig had", schreef Curry erbij, die haar in Los Angeles leerde kennen. "Je was onmogelijk moeilijk, en onmogelijk intelligent." De laatste tijd hadden Curry en Geldof geen contact. "Ik ben je nooit vergeten", schrijft Curry.

Lorde beschrijft Geldof op Twitter als een "sprankelend en lief persoon". Susan Sarandon schreef op Twitter: "Er zijn geen woorden om het verlies van een kind en moeder zo mooi als Peaches Geldof makkelijker te maken."

Simon Cowel schrijft "erg verdrietig" te zijn. "Sommige dingen zijn niet te begrijpen", schrijft Ellie Goulding. Sharon Osbourne is "kapot" van het nieuws. Haar dochter Kelly heeft "geen woorden om het verdriet te beschrijven".