Rafael van der Vaart vindt het vervelend dat zijn relatie met Sabia Engizek voer is voor de roddelpers. "Alles wordt in ons geval uitvergroot."

Dat zegt Van der Vaart maandag in het AD.

"De werkelijkheid is dat Sabia en ik een rustig leven leiden. Het is best moeilijk dat alle stappen die we zetten in internationale media breed worden uitgevent."

De 31-jarige Van der Vaart, die een jaar samen is met Engizek, ontkent ook dat zijn relatie een nadelig effect heeft op zijn voetbalprestaties. "Hoe gelukkiger een voetballer is, des te beter is hij op het veld." Eerder werd gefluisterd dat het bestuur van zijn Duitse voetbalclub HSV genoeg heeft van Engizek.

Onzin

Ook de 36-jarige Engizek vindt dat de media veel onzin schrijven. "Er klopt in 99 procent van de gevallen geen bal van", zegt ze. "De werkelijkheid is dat ons leven veel minder glitter en glamour bevat dan de buitenwacht denkt."

Hoewel de twee zich kunnen ergeren aan de roddelbladen, laten ze zich daardoor niet beïnvloeden. "Onze relatie kan door geen enkele roddel of gerucht uit balans worden gebracht", zegt Van der Vaart, die met zijn ex Sylvie Meis een 7-jarige zoon heeft. "We houden van elkaar, steunen elkaar en er is niets wat onze liefde kapot kan maken."

Miskraam

Engizek onderstreept dat het goed gaat tussen de twee. "We passen erg goed bij elkaar." De twee kregen eind vorig jaar wel een zware klap te verwerken toen hun dochter na negentien weken zwangerschap doodgeboren werd. Engizek, die al twee kinderen heeft, durft niet te voorspellen of ze in de toekomst nog een kind wil. "We zien wel. Eerst wil ik fysiek en mentaal herstellen van die miskraam."