Hugh Jackman werkt al bijna twintig jaar als acteur, maar heeft nog iedere dag moeite met het vinden van balans in zijn leven. Aan NU.nl vertelt hij nog steeds de juiste manier te zoeken om zijn aandacht te verdelen.

De acteur, die momenteel de wereld afreist voor de promotie van de film X-men: Days of Futures Past, denkt dat het zoeken van die balans niet zoveel te maken heeft met zijn baan.

"Elke vader, met welke baan dan ook, heeft het daar moeilijk mee", aldus Jackman.

Collega-acteur James McAvoy moet dat beamen. "Ik denk niet dat ik het moeilijker heb dan welke vader dan ook, misschien zelfs wel makkelijker."

De 34-jarige Schotse acteur is sinds juni 2010 vader, toen zijn zoon Brendan werd geboren. "Het helpt bij mij dat mijn zoon nog jong is. De meeste opnames voor films zijn gewoon in Londen en dus kan ik bij mijn vrouw en kind blijven. Maar wellicht wordt dat nog moeilijker als hij ouder is."

Moderne tijd

Jackman is de vader van twee kinderen: dochter Ava en zoon Oscar, die allebei een stuk ouder zijn dan McAvoy's zoontje en niet meer altijd mee kunnen reizen naar opnames.

De 45-jarige acteur noemt het vinden van de balans tussen persoonlijk leven en een carrière één van de grootste en moeilijkste uitdagingen van onze moderne tijd.

"Er zijn zoveel mogelijkheden waar je nu uit kan kiezen. En om dan je relatie, je kinderen en je werk evenveel tijd te geven is lastig. Het is knap als je die constante strijd aangaat en een oplossing kan vinden."