Wendy wordt eindelijk de bruid, Maxima is te mooi, Lieke heeft kwaaltjes, Monique Smit is opeens moeder en Sterren Springen is treurige bedoening. Kortom: lees mee in Party, Privé, Story en Weekend van deze week.

Wendy van Dijk wordt op haar 43e alsnog de bruid. De presentatrice zal op Ibiza trouwen met RTL-baas Erland Galjaard. De rodelbladen smullen natuurlijk van het aanstaande huwelijk.

Al snel werden de details bekend. De bruiloft is op 5 september op Ibiza. Waar Weekend zich nog afvraagt of Wendy haar 'oude’ trouwjurk van Vera Wang zal aantrekken, weet NU.nl al beter. Het wordt een jurk van Jan Taminiau, de hofleverancier van Maxima.

Wendy vertelde ooit dat ze het niet over haar hart kon verkrijgen haar trouwjurk van Vera Wang weg te doen. Die hing klaar voor de bruiloft met Xander de Buisonjé, maar nadat Xander haar had bedrogen werd het huwelijk afgeblazen en verdween de jurk ongedragen in de opslag. Na Xander volgde Chris Zegers. Aan Erland komt nu de eer toe om haar 'Mevrouw Galjaard’ te maken.

Mad about Maxima 

Zowel Weekend als Privé blikken nog even terug op de nucleaire topconferentie, waar Willem-Alexander en Maxima gastheer en -vrouw waren. De complimentjes voor mooie Maxima waren natuurlijk niet van de lucht. Weekend maakte een grappige reportage: "Maxima té verleidelijk voor wereldleiders".

We zien foto’s van premiers en presidenten die naar Maxima lonken. Terwijl ze Willem-Alexander beleefd een handje geven, kunnen ze hun ogen niet van de blonde koningin afhouden.

"Mad about Queen Max" schreef een Britse krant. Ook Obama kon het vrouwelijk schoon wel waarderen. Met een grijns van oor tot oor staat hij op de foto te grappen met Maxima, terwijl Willem-Alexander er naast ook probeert leuk mee te doen.

Privé dook nog even in het archief. We zien oude foto’s van Maxima in New York, toen ze verkering kreeg met de prins. Slap haar, slecht zittende zakenpakken en hele lelijke platte lompe schoenen. Vijftien jaar later staat ze als koningin, behangen met diamanten sieraden, wereldleiders te verwelkomen in een paleis. “Een wereld van verschil” schrijft Privé dan ook.

Lieke is moe

Presentatrice Lieke van Lexmond slaat nooit een rode loper over. Altijd is ze bezig zichzelf te promoten. Maar op een recente filmpremière liet ze deze keer toch verstek gaan. De reden: zwangere Lieke is moe.

De 32-jarige aanstaande moeder kent de aanstaande vader (35) pas driekwart jaar. Maar "Onze relatie is erg stabiel" vertelde ze onlangs nog in Story. En dus besloot ze dat ze een kind wilde. Het was snel 'raak’ en in augustus wordt de baby verwacht.

Volgens de zus van Lieke is ze een geboren moeder. Tante Lieke doet niets liever dan met haar neefjes spelen. Maar nu dus even niet. "De zwangerschap put haar wel een beetje uit," zegt zuslief in Story. En dus tutte Lieke zich niet op voor de rode loper, maar kroop ze met een dekentje op de bank.

Mama Monique

Ook presentatrice Monique Smit laat er geen gras over groeien. Het zusje van zanger Jan roept al jaren dat ze jong moeder wil worden. Terwijl Jan al twee kinderen bij Liza maakte en er een 'cadeaudochter’ bij kreeg, bleef Monique slechts Tante. Ze werd bedrogen door haar vriend Jeffrey en smeet hem uit huis.

Al snel liep ze Martijn tegen het lijf, een oude bekende, en de vonk sloeg over. Tot groot plezier van de blonde Monique heeft Martijn al een zoontje. Daar moedert ze nu gezellig over, zien we in Weekend. Volgens het blad woont Monique al samen en als Martijn zijn zoontje heeft, pakt zij de ouderlijke taken op.

"Monique is nu al moeder," schrijft het blad dan ook. Maar zelf een baby krijgen, staat hoog op de lijst van de zangeres. "Dat Martijn in Volendam is komen wonen, doet vermoeden dat ook hij wel klaar is voor de volgende stap," vermoedt Weekend.

Sterren springen

Een nieuw seizoen van Sterren Springen komt op tv. BN’ers gaan van de hoge duikplank en hopen een prijs te winnen. Dit seizoen doen o.a. bokser Regilio Tuur, fotomodel Sylvia Geersen, turner Jeffrey Wammes en 'Plastic fantastic’ Marijke Helwegen mee.

Over die laatste heeft Party een verhaaltje. "Lijdt Marijke Helwegen letterlijk gezichtsverlies?" schrijven ze. Want wat gebeurt er als Marijke met haar silliconen en fillings plat op het water valt? "Ik moet er niet aan denken," giechelt de 65-jarige zenuwachtig.

"Dan moet er een hoop worden hersteld en vervuil ik ook nog eens het water".

Hersenschudding

Ongevaarlijk is het niet: zanger Jody Bernal scheurde een trommelvlies, actrice Kimberley Klaver brak haar neus en Patty Brard viel zichzelf een hersenschudding.

Turner Jeffrey Wammes neemt het risico op blessures op de koop toe. In Privé vertelt hij mee te doen omdat hij het geld nodig heeft. Dat hij misschien niet mee kan doen aan het EK door Sterren Springen, vinden we eigenlijk best treurig.

Net als 'Meneer Kaktus' Peter Jan Rens van 63, die zijn 20-jarige vriendin bezwangerde en zich nu ook nog eens vol "jeugdige" overmoed van de hoge duikplank gaat storten.