Lorde vindt het vervelend om voortdurend te glimlachen. "Bij elke fotoshoot wordt me gevraagd breed te lachen, maar dat zou niet nodig moeten zijn."

Dat vertelt de 17-jarige popster in een interview met het blad Fashion.

De Nieuw-Zeelandse tiener staat op de cover van de mei-editie van de glossy. In het interview legt ze uit: "Jonge vrouwen staan vaak onder druk om de hele tijd positief te zijn." Om die reden noemt Lorde Pattie Smith het ideale idool.

"Ik voel me aangetrokken tot vrouwen die niet bekend staan als lievelingetjes. Patti Smith was prikkelbaar. Ze was gefrustreerd. Ze accepteerde geen onzin."

Net als haar idool draagt de brunette graag mannelijke kleding. "Ik droeg een pantalon en mannenshirt bij de Grammy's omdat ik me daar zelfverzekerd in voel. Ik weet nog dat ik voor het eerst foto's zag van Patti Smith in mannenshirts waarvan ze de mouwen afknipte. Dat is wat mij betreft de meest sterke look die bestaat."

Lorde wil de lezers van Fashion verder graag inspireren. "Dankzij het internet zijn er maar weinig grenzen van wat iemand kan bereiken, ongeacht de leeftijd, woonplaats of afkomst. Daar ben ik het levende bewijs van."