Peter Jan Rens heeft zich schuldig gemaakt aan diefstal. Dat beweert de verhuurder van het vakantiehuisje waar de presentator en zijn verloofde Virginia enige tijd mochten wonen. 

Dat meldt RTL Boulevard donderdagavond.

Rens zou hebben ingebroken en allerlei inboedel hebben gestolen toen hij terugkwam, nadat hij zijn tijdelijke onderkomen moest verlaten. De verhuurder heeft aangifte tegen hem gedaan.

Het stel mocht hun intrek nemen in het huisje op een vakantiepark in Vinkel, maar moesten dat weer verlaten als een koper zou zijn gevonden. Toen dat gebeurde werkten de twee volgens de verhuurder niet mee, wat uitliep op een door de presentator verloren rechtszaak. Omdat er momenteel geen geld valt te halen bij Rens, die volgend jaar 65 wordt, is het plan om in 2015 beslag te laten leggen op zijn AOW-uitkering.

"We krijgen geloof ik nog 3.500 tot 4.000 euro van hem", zegt de eigenaar van de vakantiewoning. "Ik ben een maand overspannen thuis geweest. We hebben een tijd aan de kalmerende medicijnen gezeten, want het was gewoon best een heftig verhaal." Volgens zijn verloofde heeft Rens niets te maken met de verdwenen huisraad.