Cameron Diaz wil met haar nieuwe film duidelijk maken dat vrouwen het leven moeten vieren en dat ze elkaar nodig hebben. "Vrouwen kunnen veel steun aan elkaar hebben in moeilijke tijden", zegt ze tegen NU.nl.

In haar nieuwe film The Other Woman speelt Diaz een vrouw die erachter komt dat haar vriend al getrouwd is. Per toeval ontmoet ze de vrouw van haar minnaar en de twee raken bevriend.

Als blijkt dat de losbandige man nog een extra vriendin heeft, besluiten de vrouwen om samen wraak te nemen.

"In deze film vieren de vrouwen het leven, ondanks harde tegenslagen. Ik vind dat alle vrouwen dat moeten doen. We zijn allemaal verschillend. Het is niet nodig om jaloers of boos te zijn op een andere vrouw omdat ze mooi is of dingen heeft die je zelf niet bezit."

Kate Upton

Naast Diaz vervullen Leslie Mann en Kate Upton de centrale rollen in The Other Woman.

De film draait om de kracht van vrouwen. De drie actrices zijn liefhebbers van het genre 'girl power'. "Nine to Five is een van onze favorieten", verwijst Diaz naar de film met Dolly Parton uit 1980. "Verder bespraken we tijdens de opnames vaak The First Wives Club."

Kate Upton voegt een derde film aan het lijstje toe. "Cameron heeft in veel goede vrouwenfilms gespeeld, zoals Charlie's Angels. Die film draaide volledig om 'girl power'."

The Other Woman is vanaf 24 april in Nederland te zien.