Nigella Lawson is afgelopen zondag de toegang tot een vlucht naar Los Angeles geweigerd. De Britse televisiekok mag de Verenigde Staten niet in vanwege haar drugsgebruik.

Dat meldt de Daily Mail.

Lawson gaf vorig jaar voor de rechter toe dat ze meerdere keren cocaïne heeft gebruikt en in het bijzijn van haar kinderen cannabis heeft gerookt. Hoewel Lawson hier in haar thuisland niet voor wordt vervolgd, heeft haar bekentenis wel gevolgen voor haar carrière in de VS, waar ze jurylid is in de kookshow The Taste.

Toen de brunette zondag van Londen naar Los Angeles wilde vliegen, werd haar verteld dat ze haar vliegtuig niet in mocht. Omdat ze al was ingecheckt en door de beveiliging heen was, moest ze terug naar de incheckbalie om haar bagage terug te krijgen.

"Ze zei niet veel, maar ze keek niet blij", zo vertelt een ooggetuige. Eerder die dag had Lawson nog getwitterd dat ze haar koffer aan het inpakken was.

Drugs

Er is geen reden bekendgemaakt voor het weigeren van Lawson. Volgens Daily Mail heeft ze waarschijnlijk bij de online aanvraag van haar reistoestemming naar waarheid ingevuld dat ze nooit is gearresteerd of vervolgd voor aan drugs gerelateerde misdrijven.

De Amerikaanse overheid mag echter besluiten ook reizigers die zulke misdrijven hebben gepleegd zonder hiervoor vervolgd te zijn de toegang te ontzeggen.

Als Lawson in de toekomst nog naar de VS wil, moet ze hier speciaal toestemming voor aanvragen. Gezien haar drugsverleden kan dit weleens een langdurig process worden, meldt een woordvoerder van de Amerikaanse overheid.