Catherine Deneuve vindt het maar niks dat haar collega-filmster Gérard Depardieu is verhuisd naar Rusland. 

In een interview met het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter zegt de Franse actrice dat ze Depardieu "geen voorbeeld" vindt.

De 65-jarige Depardieu maakte eind 2012 bekend Frankrijk om financiële redenen de rug toe te keren. Hij emigreerde naar België, waar hij nog steeds deels woont. Deneuve steunde hem openlijk in die beslissing, nadat hij een flinke bak kritiek over zich kreeg uitgestort.

Later bood Rusland hem het staatsburgerschap aan en werd de acteur met open armen ontvangen door de Russische president Vladimir Poetin.

Belastingen

"Hij wil niet in Frankrijk wonen, want hij wil de belastingen die we nu hebben niet betalen", licht Deneuve toe. "Ik denk dat Gérard nu meer in eigen zak kan houden, zoals veel rijke mensen die hun geld buiten Frankrijk willen houden."

De 70-jarige actrice denkt dat Depardieu het niet lang volhoudt over de grens. "Ik denk niet dat je lang een burger van nergens kan zijn", voegde ze daar cryptisch aan toe.

Deneuve en Depardieu speelden samen in diverse films. Zo waren ze te zien in de klassieker Le Dernier Métro van François Truffaut uit 1980. Ze deelden het witte doek ook in de komedie Potiche uit 2010 en twee jaar later in Astérix et Obélix: Au Service de Sa Majesté.