Tess Milne doet alleen nog maar dingen die echt bij haar passen. Twee jaar geleden was dat nog anders. "Ik vond alles leuk en was zo naiëf."

"Het zorgde ervoor dat ik geen angsten had en daardoor deed ik gewoon alles. Ik werkte zeven dagen per week, zag mijn vrienden niet en was pas 24."

Dat vertelt de presentatrice in een interview met Viva.

"Ik dacht niet na of het slimme keuzes voor mij waren, ik deed het gewoon", aldus Milne over de periode nadat ze weg ging bij MTV en voor SBS ging werken.

"En dan kom je ineens op plekken waarvan je achteraf denkt: hoe ben ik hier nou terechtgekomen? Stond ik in een programma dat totaal niet bij me paste."

Keerpunt

Voor de presentatrice, die momenteel bij Veronica werkt, kwam het keerpunt toen ze over haar grenzen ging en door had dat ze even tijd voor zichzelf moest nemen.

"Ik weet nog dat ik in de supermarkt stond, naar het tijdschriftenschap keek en mezelf op drie covers tegelijkertijd zag staan. Het was allemaal too much, te snel. Ik voelde me superkut destijds. Ik was moe, had stress, mijn haar viel uit, werd grauwig. Ook vond ik alles eng en dacht dat de hele wereld tegen me was."

Milne vertelt aan het blad dat ze inmiddels rust kan waarderen. "Een paar jaar geleden wilde ik elke dag nieuwe prikkels. Ik was vooral met de buitenwereld bezig, met werk, maar nu gaat mijn prioriteit naar mijn familie en vrienden. Pas als het daar goed zit, kan ik genieten van het werk."