Milow deed in 2012 wat veel succesvolle artiesten vroeg of laat doen. Er even tussenuit om zichzelf te herontdekken. Het resultaat is een nieuw album: Silver Linings. "Een album dat ik heel graag wilde maken."

Zijn hits Ayo Technology en You Don’t Know leverden hem veel roem op. Maar de zanger, die eigenlijk Jonathan Vandenbroeck heet, gunde zichzelf te weinig rust.

"Voorheen zei ik overal ja tegen", zegt hij in Metro. "Dan dacht ik: ik kan nu toch geen nee zeggen. Ik heb tien jaar op dit moment gewacht, mijn doorbraak! Ik heb moeten leren dat het oké is om af en toe een break te pakken."

Door de 'break' is hij weer de Milow die hij wil zijn. "Er zijn een paar dingen die ik goed kan: zingen, liedjes maken, live spelen en verhalen vertellen tussendoor. Maar ik kan die dingen echt goed doen als ik fris ben."

"Dat is een inzicht dat ik de voorbije twee jaar opnieuw heb gekregen. Maar denk niet dat ik ergens spijt van heb. 'Wow, ongelooflijk wat er allemaal is gebeurd' is de gedachte die overheerst."

Voor het nieuwe album nam Vandenbroeck de tijd. "Vroeger schreef ik twaalf tot vijftien nummers, dit keer meer dan veertig. Ik merkte dat ik op nieuwe terreinen kwam wanneer ik bleef schrijven. Terreinen waarvan ik altijd dacht dat die voor mij onbereikbaar waren. Silver Linings is een album dat ik heel graag wilde maken. Dat klinkt logisch, maar dat was toch al eventjes geleden."