Avicii gaat voortaan niet alleen zonder zijn galblaas door het leven. Tijdens een operatie is ook de appendix van de 24-jarige dj verwijderd.

"Het bleek dat ik naast problemen met mijn galblaas ook een gescheurde appendix had", twitterde Avicii zaterdagnacht. 

Avicii's galblaas en appendix zijn zaterdag gelijktijdig verwijderd. "Ik voel me verschrikkelijk", liet de Zweedse dj weten vanuit een ziekenhuis in Miami. "Maar ik ben tenminste op weg naar genezing." Bij zijn bericht plaatste Avicii een foto van zichzelf in een ziekenhuisbed. 

De Zweed werd donderdag opgenomen. Hij kampte al langere tijd met hevige buikpijn en liet zich in Miami onderzoeken.

Aanvankelijk kon Avicii in de Amerikaanse stad naar het Ultra Music Festival, maar de pijn keerde terug. Daarop besloten artsen zijn galblaas te verwijderen. 

Alvleesklierontsteking

Avicii, die in 2012 in het ziekenhuis belandde met een alvleesklierontsteking, heeft zijn optreden tijdens het Ultra Music Festival af moeten gelasten. De dj, bekend van hits als Wake Me Up en Hey Brother, verwacht voor zijn Amerikaanse tournee hersteld te zijn. Die toutr moet Avicii vrijdag aftrappen. 

De Zweedse dj was niet de enige plaatjesdraaier die tijdens het Ultra Music Festival naar het ziekenhuis moest. Ook Afrojack lag korte tijd in de lappenmand. De Nederlander, die in Miami plat op zijn gezicht van het podium viel, kampte met uitdrogingsverschijnselen. Daarnaast zou hij overwerkt zijn. Afrojack liet zaterdag weten zich weer kiplekker te voelen.