Nieuwslezeres Margreet Spijker heeft vrijdagavond afscheid genomen van RTL Nieuws.

Aan het einde van de half 8-uitzending sprak haar collega Roelof Hemmen haar lovend toe voordat ze zelf de tijd nam om haar kijkers te bedanken.

"Lieve partner, ik zal je missen, je collega's zullen je missen en ik weet zeker dat heel veel kijkers je zullen missen. Je bent een lief, warm mens, je bent een fijne collega, je bent een hele goede presentator", aldus Hemmen. "Het is jammer dat het zo moet aflopen, maar dankjewel." 

Spijker moest weg bij het programma omdat de hoofdredactie een nieuwe kant op wilde.

Bevoorrecht

"Mijn tijd is gekomen om van u, kijker van het RTL Nieuws, afscheid te nemen. Ik heb het fantastisch gevonden om hier te mogen werken en voor u het nieuws te presenteren", zo zei Spijker.

"Jarenlang heb ik dat gedaan bij verschillende rubrieken en ik heb mij zeer bevoorrecht gevoeld in die rol. Heel vaak ben ik ook zo trots geweest op de prestaties van mijn collega's, ook op deze plek."

Schrap zetten

Over haar ontslag vertelt ze: "De afgelopen periode moest ik mij even schrap zetten, maar ik voelde me zo gesterkt door de vele reacties op mijn vertrek en daar ben ik ontzettend blij mee en ook dankbaar voor."

Bij de pakken neerzitten doet de presentatrice niet. De komende tijd gaat ze aan de slag in de theatertour van Karin Bloemen. De rol die ze heeft gekregen, is haar op het lijf geschreven. Spijker vertolkt namelijk de rol van nieuwslezer.