Ali B ging een paar jaar geleden bijna bankroet. "Het gebeurde op het moment dat Lange Frans failliet ging."

Dat zegt hij op FunX

"Toen wist iedereen: Lange Frans is failliet, Baas B. moet zijn studio verkopen, de vrouw van Lange Frans werd gepakt met een pistool... En ik ging op dat moment sneaky op de achtergrond ook bijna failliet, terwijl iedereen dacht dat ik superrijk was." Zijn financiële redding vond hij uiteindelijk in koffie.

"Ik had een heel groot pand gekocht van 1,2 miljoen euro, en dat was voor de crisis. Na de crisis was het pand niets meer waard", legt de rapper uit.

"Ik had ook nog eens een hele artiestenstal en een heel bedrijf en twaalf man personeel die wel allemaal doorbetaald moesten worden. En ja, gewoon alles bij elkaar..."

Reclames

De artiest loste zijn problemen onder meer op door 'reclame te maken voor koffie, terwijl ik geen koffie dronk'. In de reclamespot voor Douwe Egberts reageert hij echter met 'ja, lekker man' op de vraag of hij een bakkie pleur wil.

De roddels dat Ali B de muziekwereld heeft verlaten voor het theater, kloppen volgens de alleskunner niet. Sterker nog: hij werkt momenteel aan twee albums. "Ik ben eigen platenbaas en neem geen genoegen met minder. Laat ik zeggen: ik had twaalf tracks en daar zijn er nog drie van over die nog steeds goed genoeg zijn."