Tv-kok Nigella Lawson voelt zich iets beter sinds de scheiding van haar man Charles Saatchi. "Ik heb betere tijden gekend, maar het is lente en ik voel me steeds beter."

Dat heeft ze gezegd in een interview in de Michael McIntyre Chat Show, die maandag wordt uitgezonden bij de BBC.

"Ik leef nog en ik heb een plek gevonden om te wonen. Ik weet dat het leven bestaat uit dalen en pieken en dat het geen zin heeft om daar tegen te vechten", aldus de tv-kok.

In de zomer van 2013 werden Lawson en Saatchi gefotografeerd tijdens een avondje uit. Op de foto was te zien hoe de Britse zakenman zijn vrouw naar de keel greep. Na een huwelijk van tien jaar maakten de twee daarna bekend uit elkaar te gaan.

Lawson heeft laten weten zich weinig aan te trekken van alle roddel- en entertainmentmedia die daarna volop over haar schreven. "Als je die dingen niet leest en je er niet teveel mee gaat bemoeien kan het ook niet te dichtbij komen. Ik snap hoe dat wereldje werkt, maar ik laat me er niet mee in."

"Ik ben echt niet naïef en dus probeer ik me er niet over uit te laten. Ik zou veel dingen kunnen zeggen en indiscreet kunnen zijn, maar dat wil ik niet."