Triest nieuws voor Patrick Dempsey. De moeder van de 48-jarige acteur is afgelopen maandag overleden. Amanda Dempsey verloor de strijd na een lang gevecht met eierstokkanker. 

Dat meldt People.com.

De moeder van de Grey’s Anatomy-ster kampte al sinds 1997 met diverse vormen van kanker en samen met haar beroemde zoon en diens zussen richtte ze in 2008 The Patrick Dempsey Centre for Cancer Hope & Healing op in de familiewoonplaats Lewiston in de staat Maine.

Dempsey zei destijds: "Het is altijd een verschrikkelijke klap voor een gezin om een kankerdiagnose te krijgen en er komt zoveel op je af. Ik sprak met mijn moeder en zussen af om een centrum op te richten waar mensen naartoe kunnen gaan om gerichte informatie en hulp te krijgen. Kennis is macht."

Hulp

Het centrum voorziet in gratis hulp, onderwijs en medicijnen voor iedereen die te maken heeft met kanker ongeacht waar de behandeling plaatsvindt. "Tot dusverre hebben we al 5 miljoen dollar weten op te halen", aldus de acteur.

Peter Chalke, voorzitter van het centrum, zei in een persverklaring: "De hele familie van Central Maine Medical rouwt om het verlies van Amanda Dempsey. Ze was een fantastische vrouw en een doortastende vechtster die een enorme dosis moed, klasse en gratie toonde gedurende haar gevecht tegen kanker. We zullen haar ongelofelijk gaan missen."