Tijdens de fotoshoot van Kim Kardashian en Kanye West in de Vogue plaste de baby over haar vader heen.

Dat meldt People.

"Hij probeerde het mij tijdens het poseren duidelijk te maken", vertelde Kardashian (33) dinsdagavond aan talkshowhost Seth Meyers. "Ik moest even opstaan om hem schoon te maken". De realityster vertelde verder dat ze ondanks kritiek apetrots is op de shoot.

"Ik wist natuurlijk dat het ging gebeuren, maar ik wist niet dat het de cover zou worden. Ik voel me zo vereerd. Kanye is de eerste rapper, ik ben de eerste realityster en wij zijn het eerste raciaal gemengde koppel."

Niet iedereen was te spreken over de beslissing van het modeblad. Zo twitterde actrice Sarah Michelle Gellar vrijdag volgens People: "Ik geloof dat ik mijn abonnement op Vogue ga opzeggen. Wie doet er mee?" Die tweet is inmiddels verwijderd.

Verbaasd

Supernatural-acteur Jared Padalecki twitterde maandag verbaasd: "Niet dat ik Vogue lees, maar serieus? Kim Kardashian? Ik dacht dat het een tijdschrift over klasse en stijl was?" Ook model Naomi Campbell vindt de cover twijfelachtig. "Als model is het een mijlpaal om de cover van Vogue te bereiken. Maar het is Anna Wintours' beslissing."

De hoofdredactrice van het modeblad stuurde vorige week al een persverklaring om haar keuze voor Kardashian en West te verdedigen. "Ik vind de cover zowel charmant als ontroerend", schreef Wintour. Volgens haar verdient het stel de cover, omdat hun "aanwezigheid de wereld en hoe we deze zien beïnvloedt".

Ook maakte Wintour duidelijk dat de beslissing helemaal van de redactie was en niet onder invloed van smeekbedes van West was genomen.