Yes-R gaat een kleine switch in zijn carrière maken. De rapper wordt de verteller in de musical Hartsvrienden, de Nederlandse versie van Blood Brothers.

Vera Mann en Maike Boerdam vertolken de vrouwelijke hoofdrollen.

"Ik combineerde rap natuurlijk al met zang. In de refreintjes en zo. Maar dit is wel heel wat anders. Het komt nog meer op de ademhaling en de beheersing aan", zegt Yes-R tegen de Telegraaf.

In september start hij met repeteren met de hele cast. Yes-R krijgt nu twee keer in de week zangles en krijgt van Eddy Habbema regelmatig acteercoaching. "Door het rappen ben ik gelukkig in staat om vrij gemakkelijk hele lappen tekst te onthouden. Dat is dan weer mijn voordeel.”

Als 15-jarige begon Yes-R met rappen. Zijn grote inspiratiebron was Eminem. "Ik wilde de Nederlandse Eminem worden. Hij ging in 2002 acteren in de film 8 Mile. Ik volgde in 2006 in de film Een beetje verliefd van Martijn Koolhoven. Onze levens lopen parallel. Ik ben nu wel de eerste die in een musical gaat.”

Bananasplit

Dat de rapper gecast werd voor de rol van verteller in een musical, kon hij nauwelijks geloven. Sterker nog, Yes-R dacht dat het een grap was. "Misschien hebben ze bij het castingbureau een mailtje aan de verkeerde persoon gestuurd. En dat dacht ik nóg toen ik daar aankwam. Of dat ik in Bananasplit was terechtgekomen. Allemaal bekende musicalgezichten. Maar ze moesten echt mij hebben."

Hij gelooft niet dat dit zijn imago als 'stoere rapper' zal beschadigen. "Ik denk dat de hiphopscene wel verbaasd, maar niet afwijzend gaat reageren. We wonen in een klein land, we gunnen elkaar dingen."