Xander de Buisonjé baalt ervan dat veel Nederlanders vinden dat je als artiest één discipline moet kiezen.

"Nu ben ik zanger. Eentje die soms presenteert. Het een hoeft het ander immers niet uit te sluiten", zegt de zanger in 100% NL Magazine.

"In Nederland heerst de calvinistische gedachte dat je in je eigen hokje moet blijven zitten."

De Buisonjé wil ook niet een genre zingen. "Dat ik bij wijze van spreken de rest van mijn leven Nederlandstalige ballads moet zingen. Terwijl ik vroeger ook rock heb gemaakt", legt hij uit.

"Ik zou het liefst dertig levens willen hebben, zodat ik dertig verschillende dingen tegelijk kan doen. Misschien zou ik dan wel dertig keer zanger worden, maar dan in verschillende muziekstijlen."

Leuk

De veertigjarige zanger vindt het leuk dat hij het zingen kan combineren met presenteren. "Dat vond ik heel leuk om te doen", zegt De Buisonjé, die programma's als De Vrienden van Amstel Zingen Kroonjuwelen en Zij Gelooft in Mij presenteerde.

"Het is op mijn pad gekomen toen ik er de tijd voor had. In de jaren bij Volumia! ging dat niet. Er leefden een heleboel mensen van de band, als ik een paar dagen iets anders zou doen, dan lag de band ook stil."

De Buisonjé vindt het wel lastig dat hij zo veel dingen tegelijk wil doen. "Ik zit zo boordevol met zo veel verschillende ideeën dat ik er zelf soms gek van word", zegt hij.

"Ik heb ook echt mijn vrouw en mensen om mij heen nodig die mij af en toe terugfluiten en zeggen: focus je nu maar even op een paar dingen."