Gerard Joling is verbaasd over de ophef die ontstond nadat hij zondag op Twitter meldde dat hij mocht optreden voor de staatshoofden die de nucleaire top in Den Haag bezoeken.

"Ik had het erop gezet in een melige bui", zegt hij tegen De Telegraaf. "Wist ik veel wat ik daarmee los zou maken..."

De zanger plaatste een foto van zichzelf voor een bord waarop Den Haag de deelnemers aan de NSS verwelkomt en vermeldde dat hij maandag drie nummers mocht zingen voor de regeringsleiders die eraan meedoen.

"Ben zeer vereerd", aldus Joling zondag. "We reden zondagmiddag door de Randstad en in verband met die nucleaire top kwamen we de ene na de andere afzetting tegen", legt hij uit.

"En toen bedacht ik dat ik voor de gein wel iets kon roepen dat ik voor die topfunctionarissen ging zingen. Nou, ik heb het geweten; ben door alles en iedereen gebeld tot en met het Journaal aan toe."

Moeder

Hij vertelt dat zelfs zijn moeder belde om te vragen hoe het zat.

"Ik hou best van een beetje herrie om me heen, maar zelfs ik had niet kunnen bedenken dat er zo'n ophef zou ontstaan." Spijt heeft hij er niet van: "Het was gewoon een vervroegde 1 april-grap."

Het nieuws dat hij binnenkort optreedt voor de deelnemers van het SBS6 programma Utopia is overigens volgens hem zeker geen grap.