Kim Kardashian en Kanye West willen een persoonlijke schadevergoeding voor de video van hun verloving die door YouTube-oprichter Chad Hurley online werd gezet. 

Het stel heeft een aanbod van Hurley om een aanzienlijk bedrag aan een goed doel te doneren afgeslagen, meldt Radaronline.

Hurley deed dit aanbod in een poging de zaak te schikken. Als dit niet lukt voor 17 november, dan komt de zaak voor de rechter, zo werd vrijdag in een hoorzitting besloten. Eerder probeerde Hurley de zaak te laten seponeren, wat door de rechter werd afgewezen.

"Chad vindt niet dat hij iets verkeerds heeft gedaan", vertelt een bron. "Hij wilde een donatie aan een goed doel maken om de zaak te laten verdwijnen. Maar Kardashian en West willen dat het geld niet naar een goed doel gaat, maar naar henzelf."

Stadion

West vroeg Kardashian in oktober op haar 33e verjaardag ten huwelijk in een stadion, in aanwezigheid van vrienden en familie. Hurley was niet uitgenodigd, maar wist via iemand anders binnen te komen.

Omdat het koppel het aanzoek zelf lieten filmen en de rechten over de beelden hebben verkocht, vinden ze dat ze door Hurleys video financiële schade hebben geleden.

Hoeveel geld het verloofde stel precies eist van Hurley is niet duidelijk.