L’Wren Scott kampte, in tegenstelling tot wat in de media wordt beweerd, niet met zware financiële problemen. Dat laat een woordvoerder van de overleden modeontwerpster weten in een persverklaring.

De woordvoerder noemt het nieuws over een miljoenenschuld van Scotts bedrijf misleidend, respectloos en extreem kwetsend, zo meldt het Belgische Knack.

Scott werd maandag dood gevonden in haar appartement in New York. Sectie heeft uitgewezen dat de vriendin van Mick Jagger zelfmoord heeft gepleegd. Volgens verschillende media zouden financiële problemen de aanleiding zijn geweest voor de wanhoopsdaad.

Volgens de Daily Mail verkeerde Scotts modelabel LS Fashion Ltd in grote moeilijkheden. Zo had het bedrijf vorig jaar oktober een schuld van 4,2 miljoen euro. Ook bericht de krant dat de ontwerpster zelf nog een bedrag van 5,5 miljoen euro verschuldigd is aan diverse schuldeisers.

Privacy

Volgens de woordvoerder was Scott van plan een herstructurering uit te voeren binnen haar label en zag het financiële plaatje er op de lange termijn goed uit. In de verklaring wordt gevraagd om de privacy van de familie, vrienden en collega's van de ontwerpster te respecteren en geen onjuiste details meer te verspreiden over haar leven of modelabel.

De modewereld heeft geschokt op de dood van Scott gereageerd. Collega's als Donna Karan, Marc Jacobs Tara Swennen hebben via sociale media al hun steun betuigd.

Begrafenis

Scott wordt in Los Angeles begraven, zo bevestigt Jaggers woordvoerder tegenover Us Weekly. Haar lichaam ligt sinds woensdag in een uitvaartcentrum in New York en wordt dit weekend naar Los Angeles gevlogen.

Mick Jagger maakt eerder bekend de uitvaart volledig te regelen en daar zou L'Wrens familie niet blij mee zijn. Volgens Scotts geadopteerde zus Jan Shane wilde de modeontwerpster helemaal niet begraven worden in LA, maar vlakbij haar ouderlijk huis in Utah. Shane zou ook met opzet buiten de gesprekken over de uitvaart gehouden zijn en moet via de pers vernemen wat er allemaal met haar zus gebeurt, schrijft New York Daily News.